Mikro Brokula 40gr

od SuperHrana.me - puna životne energije

2.00

Mikro brokula je po mnogim istraživanjima kralj po svom sastavu hranljivih nutrijenata.

Enzimi klica brokule sadrže veliku količinu supstance sulforafana – najviše od sve poznate hrane trenutno (smanjuje upalne procese, štiti od nekoliko vrsti kancera, smanjuje neurodegeneraciju, dijabetes I kardio vaskularne bolesti, potencijalno regeneriše neurone u mozgu i sprečava moždani udar).

Brokula je bogata antioksidansima i jedinjenjima koja su dokazano odlična preventivna sredstva u borbi protiv tumora. Mikrobilje brokolija je osvježavajućeg ukusa i ima dva puta više vitamina C nego odrasla biljka. U svježem jelu se koristi kao dodatak jelima, salatama, sendvičima, kanapeima, mesom, ribom i mahunarkama.

Mikrobiljčica brokula je nezaobilazan sastojak u zdravoj ishrani🤗

Količina:

SuperHrana.me - puna životne energije

Na našoj maloj urbanoj farmi, uzgajamo – super hranu - mikrobiljčice (mikropovrće, mikrobilje i mikrocvijeće).
 

Što su to mikrobiljčice i zašto je to super hrana?

Mikrobiljčice (microgreens) su mladi izdanci povrća, bilja i cvijeća, malo veći od klica. Visina biljaka u trenutku berbe je od 2,5 do 10cm zavisno od vrste.
Ova super hrana ima intenzivan ukus, odlikuje se nježnošću, sočnošću i visokim sadržajem korisnih elemenata. U maloj količini ovih proizvoda nalazi se mnogo vitamina (posebno vitamina C, E i K), minerala, vlakana, aminokiselina, hlorofila, bjelančevina.
Mikropovrće je hranljivije od 4 do 40 puta više od klasičnog povrća i ima veliki uticaj na izlučivanje otrova (pesticida, teških metala) iz organizma i jačanje imuniteta. Zbog sadržaja korisne materijei fantastičnog ukusa sve je traženije u gastronomiji.
Može se uzgajati samo jedna vrsta ili mješavina mikropovrća.

Uzgoj

Supstrat treba biti odličnog kvaliteta. Mi koristimo supstrat namijenjen za uzgoj rasada na organski način. Sjetva se obavlja gusto, ali ne pregusto. Organsko neprskano sjeme je nabavljeno o provjerenih proizvođača iz Srbije i okoline, i nije genetski modifikovano.
Optimalna temperatura za klijanje, nicanje i rast većine mikropovrća je oko 20ºC.
Za dobar rast mikropovrća potrebno je osigurati dovoljno svjetlosti u periodu rasta, do 12h dnevnog svijetla.
Optimalna temperatura za većinu mikropovrća je oko 20ºC.
Kao mikrobiljčice najčešće se uzgajaju rotkva, brokoli, suncokret, grašak, kres salata, potočarka, bosiljak, kupus, korijander, pšenica, amarant, luk vlašac, rukola, španać, radić,
Mikrobiljčice crvene boje su posebno popularne među kuvarima koji ga koriste za dekoracije jela. Od kvaliteta sjemena zavisi i kvaliteta uzgojenog mikropovrća.

Berba

Cijeli ciklus uzgoja mikrogreen-a traje 10 do 30 dana. Berba (sječa biljaka) se obavlja ručno uz pomoć oštrog noža ili makaza.

Ponuda

Trenutno od mikrobiljčica u ponudi imamo:
· Japanska rotkva
· Kupus
· Brokoli
· Rukola
· Bosiljak
· Mrkva
· Amarant
· Čia
· Heljda
· Sočivo - Leća
· Pšenica
· Kukuruz kokičar
· Lan

Naručivanje

1. Pozivom/SMS/Viber na broj 067 00 99 88

Konzumacija

Idealno je da se mikrobiljčice jedu odmah nakon berbe, ali može i do deset dana nakon berbe, čuvane u frižideru
Oprati prije konzumacije.

Čuvanje

Čuvanje u frižideru do 10 dana nakon berbe.

Dostava

Besplatno dostavljamo pakovanja mikrobiljčica u Kotoru, Tivtu i Budvi za narudžbe veće od 5 €
Vršimo isporuku za sve gradove u Crnoj Gori posredstvom kurirske službe. Za narudžbe veće od 20€ besplatna dostava za Herceg Novi, Sutomore, Bar, Ulcinj, Cetinje, Podgoricu, i Danilovgrad.

Za ovaj artikal još uvijek nema recenzija.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj artikal mogu ostaviti svoju recenziju.