Vinarija Rajković Rose Vino Stup

od Vinarija Rajković

8.00

Vino od sorte Cabernet Sovignon.
Ideal osvježavajuće za vrele ljetnje dane.
Dostava utorak i petak za primorje, Cetinje i Nikšić.
min 3 boce

Količina:

Vinarija Rajković

Vinogradi i vinski podrum porodice Rajković nalaze se u selu Ubli u Kučima, sjeverno-istočno od Podgorice, na samo četiri kilometra od starog utvrđenja Medun i na nadmorskoj visini od 400 metara iznad nivoa mora.

Porodica Rajković već vjekovima uzgaja grožđe i proizvodi vino i lozovu rakiju prepoznatljivog kvaliteta. Današnji vlasnici ostali su posvećeni tradiciji, ali su radili i na neophodnim unaprjeđenjima u tehnologiji proizvodnje.

Isključivo članovi porodice mogu da se bave uzgajanjem grožđa i proizvodnjom vina, pa je svaka boca puna vina napravljenog s ljubavlju koje ima specifičan karakter regije u kojoj se proizvodi. Ekološko okruženje, specifičnosti mikroklime koja postoji na liniji između mediteranske i kontinentalne klime i viševjekovna tradicija uzgajanja grožđa daju njihovom crnom vinu dobru poziciju na vinskoj mapi Crne Gore.

Glavni proizvod je Stup – suvo crno vino od goržđa “Vranac” sa potvrđenim geografskim porijeklom, Stup Barique, Rose vino Stup, S'Ubli – bijelo vino od grožđa tipa “Chardonnay”, “Župljanka” i “Smederevka”, kao i kvalitetna Lozova rakija - Zora.